(untitled) (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Ushbu maqolada O’zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi- demokratik davlat arxitekturasi va yosh avlod huquqiy ongini shakllantirishdagi modernizatsion paradigma o’rganiladi. 1992-yil 8-dekabrda qabul qilingan O’zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi milliy islohotlarning huquqiy asosi sanaladi. Ayniqsa, Konstitutsiyaning 2023-yil 30-apreldagi yangi tahririda fuqarolarning huquqlari va majburiyatlari yaqqol ko’rsatib berilgan. Shuningdek, demokratik davlat qurishda Konstitutsiyaning o’rni, taraqqiyot yo’lida bajarilishi lozim bo’lgan islohotlar va xalqaro tajribada konstitutsiyaviy rivojlanishga ham e’tibor qaratilgan.