(untitled) (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Maqolada o’quvchilar orasida ekologik madaniyatni kuchaytirishda o’yinlarga asoslangan raqamli yondashuvlarning ta’siri yoritildi. Tadqiqot jarayonida musobaqaviy topshiriqlar, motivatsiyani oshiruvchi raqamli rag‘bat tizimlarining yoshlar xulq-atvoridagi o‘zgarishga qanday ta’sir qilishi tahlil qilindi. Natijalarda ekologik faoliyatni o‘yin ko‘rinishida tashkil etish yoshlarning ongli harakatini tezroq shakllantirishi aniqlangan. Taklif etilgan yondashuv ekologik ta’limni qiziqarli va barqaror jarayonga aylantiradi.