(untitled) (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Mazkur maqolada yosh bolalarda so‘rg‘ich so‘rish odatining tish qatorlari hamda jag‘-yuz sohasining morfo-funksional rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri chuqur tahlil qilingan. Mahalliy (Toshkent, Samarqand, Buxoro) va xorijiy (AQSh, Germaniya, Yaponiya) ilmiy tadqiqotlar asosida so‘rg‘ichdan foydalanish davomiyligi bilan maloklüziya shakllanishi o‘rtasidagi bog‘liqlik o‘rganilgan va ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqot natijalari bolalarda noto‘g‘ri ortodontik odatlarning erta aniqlanishi, ularni bartaraf etish bo‘yicha profilaktik chora-tadbirlarni ishlab chiqishda, shuningdek, bolalar stomatologiyasi amaliyotida qo‘llash uchun muhim ilmiy-amaliy ahamiyat kasb etadi.