(untitled) (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Dunyoda har bir jamiyatning o’zligi mavjud bo’lib, unda xalqning madaniy hayoti, jamiyatdagi kishilar bir-biriga bo’lgan muloqoti kabi jihatlari tushuniladi. Shu jihatdan yapon va o’zbek xalqlarining so’zlashuv nutqi ham ushbu xalqlarning o’zligi hisoblanib, ularni o’rganish ikki xalqning muloqot madaniyati haqida churroq tushunchaga ega bo’lishga imkon beradi. Ushbu maqolada yapon xalqining qadimdan shakllanib kelgan敬語 けいご-keigo ya’ni hurmat shakli va o’zbek xalqidagi hurmatning ifoda etilish uslublari haqida batafsil yoritib beriladi va ikki xalq ,ikki xil madaniyatning o’xshash jihatlarini solishtirib yoritib beriladi.