(untitled) (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Mazkur maqolada nogironligi bo‘lgan shaxslar uchun kutubxona xizmatlarining inklyuzivligini ta’minlash masalalari ko‘rib chiqiladi. Kutubxonalarning ijtimoiy adolat va axborotga teng huquqli kirishni ta’minlovchi muassasa sifatida roli tahlil qilinadi. Muallif kutubxonalarda mavjud muammolar, nogiron foydalanuvchilar ehtiyojlari va zamonaviy texnologiyalar imkoniyatlari asosida inklyuziv xizmatlar modelini ishlab chiqish bo‘yicha takliflar beradi. Maqolada xorijiy tajriba, mavjud huquqiy-me’yoriy baza va O‘zbekistondagi amaliy holat o‘rganiladi.