(untitled) (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Ushbu maqolada Muhammad Yusuf ijodining lingvopoetik tahlili batafsil ko‘rib chiqilgan. Shoir she’rlarida ishlatilgan metaforalar tahlili orqali ularning mavzu ko‘lami va ifoda uslublari ochib berilgan. Maqolada metaforalarning adabiy va estetik ahamiyati, shuningdek, ularning she’riyatdagi o‘ziga xosligi va obrazlilik darajasi yoritilgan. Muhammad Yusufning til boyligi va poetik mahorati, uning asarlarida inson ruhiyatini chuqur anglash va ta’sirchan ifoda topish usullari tahlil qilingan. Shu bilan birga, maqola shoirdagi ma’naviy va falsafiy g‘oyalar metaforalarda qanday aks etishini ham ta’kidlaydi.