(untitled) (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Ushbu maqolada qushlarning ekologiyasi, ularning yashash joylari, oziqlanishi, ko‘payishi, migratsiyasi hamda tashqi omillarga moslashuvi kabi jihatlar yoritilgan. Shuningdek, qushlarning ekotizimdagi roli, oziq zanjiridagi o‘rni va ekologik muvozanatga ta’siri tahlil qilingan. Inson faoliyati va iqlim o‘zgarishining qushlar hayotiga ta’siri ko‘rib chiqilib, bu fanni o‘rganishning atrof-muhit va biologik xilma-xillikni saqlab qolishdagi ahamiyati asoslab berilgan. Bu fan sohasining o’rganilishi, turli qush turlarini saqlab qolish va ularning tabiiy muhitlariga nisbatan xabardorlikni oshirishga yordam beradi.