(untitled) (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Ushbu maqolada kutubxonachilik sohasida Big Data texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari, katta hajmdagi axborotni boshqarish strategiyalari hamda kutubxonalar faoliyatida ma’lumotlarni tahlil qilish metodlari o‘rganiladi. Shuningdek, Big Data’ning kutubxona menejmentidagi o‘rni va kutubxonachilik sohasida axborot xavfsizligini ta’minlash masalalari yoritiladi. Maqolada ilmiy va texnologik rivojlanish asosida kutubxonachilikni yanada samarali tashkil etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.