(untitled) (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Milliy xavfsizlik davlat barqarorligi va suverenitetini ta’minlashning muhim omillaridan biri bo‘lib, uning samarali boshqaruvi kompleks yondashuvni talab qiladi. Maqolada milliy xavfsizlikning huquqiy asoslari, tizimli tahlil tamoyillari va prognozlash yo‘nalishlari yoritiladi.