(untitled) (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Maqolada yapon madaniyatida o‘zlikni anglash tushunchasi anime san’ati orqali tahlil etiladi. “Spirited Away” animesidagi obrazlar asosida ism va shaxsiyat o‘rtasidagi bog‘liqlik, “Ikigai” tushunchasi va madaniy ramzlarning inson ruhiyati shakllanishidagi o‘rni ilmiy yondashuv asosida yoritiladi. Maqola ilmiy-uslubiy yondashuvda yozilgan bo‘lib, anime san’atining chuqur ma’naviy va madaniy qatlamlarini yoritishga qaratilgan.