(untitled) (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Mazkur maqola, Turkiy xalqlarining eng qadimgi yozma yodgorliklarida ta’lim-tarbiya masalalarini chuqur tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqola, shuningdek, turli tarixiy davrlar va ijtimoiy qatlamlardagi ta’lim tizimi o‘rtasidagi o‘xshashliklar va farqlarni ham tahlil etadi. Turkiy xalqlarining qadimiy yozma manbalaridagi ta’lim-tarbiya haqidagi g‘oyalar, hozirgi kunda ham turk pedagogikasining rivojlanishida muhim o‘rin tutadi. Ushbu ilmiy izlanishlar, qadimiy Turk ta’limi va tarbiyasining asosiy tamoyillari, ularning jamiyatga ta’siri va o‘rganishning dolzarbligi haqidagi yangi yondashuvlarni taklif etadi. Maqolada nafaqat tarixiy manbalar, balki zamonaviy pedagogika bilan taqqoslash orqali qadimiy va zamonaviy ta’lim tizimlari o‘rtasidagi aloqalar ko‘rsatilgan.