(untitled) (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Bilamizki, turli tillar va madaniyatlar o’rtasidagi ko’prik sifatida tarjima diplomatik aloqa va tushunishda muhim rol o’ynaydi. Diplomatik jarayonning xususiyatlari va xalqaro munosabatlardagi tarjima funktsiyalarini tahlil qilib, ushbu maqolada tarjima strategiyasidan diplomatik amaliyotda qanday qilib yaxshiroq foydalanish va xalqaro almashinuv va hamkorlikni rivojlantirish masalalari muhokama qilinadi. Bundan tashqari, diplomatik nutqni tarjima qilishda madaniy farqlar, lingvistik noaniqlik va siyosiy sezgirlik kabi muammolar muhokama qilinadi va ushbu muammolarni hal qilish strategiyalari taklif etiladi. Ushbu maqolada tarjima sohasining ahamiyati ,uning qo’llanilish sohalari,afzalliklari va kamchiliklari ,xalqaro diplomatik munosabatlardagi o’rni, ammo turli misollar va istiqbollar ta’kidlangan.