(untitled) (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Mazkur maqola fuqarolarning tibbiy xizmatdan foydalanish huquqi va ushbu huquqning davlat tomonidan kafolatlanishi masalalariga bag‘ishlangan. Tibbiy xizmatdan foydalanish huquqi inson huquqlari tizimining ajralmas qismi bo‘lib, sog‘liqni saqlashga oid xalqaro konvensiyalar va milliy qonunchilik orqali kafolatlanadi. Maqolada tibbiy xizmatdan foydalanishdagi tenglik, sifatli tibbiy xizmatni ta’minlash va uning iqtisodiy-ijtimoiy omillarga bog‘liqligi yoritiladi. Shu bilan birga, tibbiy xizmatdan foydalanish huquqining buzilishi holatlari va ularning oldini olish bo‘yicha chora-tadbirlar tahlil qilinadi.