(untitled) (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Ushbu maqolaning maqsadi rivojlanayotgan bolalar uchun an’anaviy Osiyo beshigining rolini ko’rsatishdir, chunki u yangi tug’ilgan chaqaloqlarni sovuqdan, ochiq olovdan yoki uy hayvonlaridan himoya qilish va boshqalar kabi turli maqsadlarga ega, ammo ba’zi tadqiqotchilar va shifokorlar beshik o’sayotgan bolalarga xavfli ta’sir ko’rsatadi. O’zbekistonning Farg’ona viloyatida yashovchi o’zbek onalar o’rtasida an’anaviy beshiklardan foydalanishda qanday afzallik va kamchiliklarga duch kelganliklarini tahlil qilish maqsadida so’rov o’tkazildi.