KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISHDA KOMPETENTLIKKA YO‘NALTIRILGAN TURLI TIPDAGI MASALALARNI YECHISH METODIKASI - Buzrukov To‘lqin Omonovich ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Muammoli va baholovchi masalalar maktab fizika kursida yangi didaktik vositalar hisoblanadi. Ularda texnik ob’ektlar yoki ishlab chiqarish vaziyatlari keltirilmaydi. Lekin, ular ta’limning amaliyotga yo‘naltirilganlik prinsipini joriy etish bilan to‘g‘ridan-to‘g‘ri bog‘langan. Chunki, ularda inson hayotida uchraydigan vaziyatlar va talablar aks etdiriladi.