GORMONLARNI ALMASHTIRISH TERAPIYASINI OPTIMALLASHTIRISH UCHUN GENOMIK TAHLIL MA'LUMOTLARINI QO'LLASH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Genomik tahlil ma'lumotlarini gormonlarni almashtirish terapiyasini optimallashtirishda qanday foydalanish haqida gaplashish juda muhimdir. Bu mavzu, bireyning shaxsiy genetik ma'lumotlariga e'tibor qaratish va gormonlarni almashtirish terapiyasini shakllantirishda uning samaradorligini oshirishda yordam beradi. Genomik tahlil, bireyning genetik predispozitsiyasini, gormonlarni almashtirishning samaradorligini va boshqa davolash variantlarini aniqlashda muhim bir vosita bo'lib chiqadi.