KALSIY ELEMENTINING INSON ORGANIZMIDAGI AHAMIYATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Kalsiy yetishmovchiligi organizmda tayanch-harakat tizimi , asab,holsizlik, soch toʻkilishi, ishtaha pasayishi ,koʻp terlash, yurak-qon tomir xastaliklarini keltirib chiqaradi.Shu bilan birgalikda tish va tirnoqlarlarga salbiy taʼsir koʻrsatadi. Kalsiy homiladorlik paytida va tugʻruqdan soʻng ayollarda sut ishlab chiqarishning asosiy tarkibiy qismlaridan biri hisoblanadi. Kalsiy moddalar almashinuvida muhim ahamiyatga ega. Olimlar uning ayollar menistrual oldi sindromi simptomlarini kamaytirishdagi ishtirokini taʼkidlaydilar