ORGANIK SOCH BO’YOQLARIDAGI XROM (III) IONINI ORGANIK REAGENTLAR YORDAMIDA ANIQLASH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
So‘nggi paytlarda organik narsalarga ustunlik berish urfga aylandi. Bu, ayniqsa, kosmetikada ko‘proq uchraydi. U odatdagidek sochlarda qoladi va ehtimol yuvishda biroz ko‘proq vaqt oladi. Chunki organik bo‘yoqdan foydalangandan keyin sochlar silliqlashadi va pigmentni yaxshiroq ushlab turadi. Tabiiy pigmentlar xina, basma bo‘lib, ular katta molekulalarga ega va soch tolalariga kirish qobiliyati past. Organik bo‘yoq bilan bo‘yalgandan so‘ng sochlar juda silliq, ipakdek mayin bo‘ladi, shuning uchun u kamroq hajmli bo‘lib tuyilishi mumkin. Darhaqiqat, tabiiy hajm hech qayerga ketmaydi, shunchaki bir-biriga mahkam o‘rnashganligi sababli, sochlar ishmaydi va soch turmagi silliqroq ko‘rinadi.