ICHKI ISHLAR XODIMLARI FAOLIYATIDA DIVERGENT-KREATIV TAFAKKURNING NAMOYON BO‘LISHI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Yangi O‘zbekistonda raqamli iqtisodiyot, ijtimoiy bunyodkorlik, zamonaviy texnologiyalar rivojlanayotgan davrda ijodiy fikrlovchi kishilarni yetishtirish, ularni zamonaviy bilim va divergent-kreativ tafakkur bilan qurollantirish muhim davlat darajasiga molik ahamiyat kasb etmoqda. Xususan “....mamlakatimizni innovasion rivojlantirish strategiyasi va mexanizmlari, eng avvalo, shu davlatda yaratilgan intellektual va ilmiy-texnikaviy salohiyatdan qanchalik samarali foydalanish bilan chambarchas bog‘liq”[1]dir. [1]Mirziyoyev Sh.M. Yangi O‘zbekiston strategiyasi. – Toshkent: “O‘zbekiston”, 2021. – B. 237.