Ulug‘bek Hamdamning “Isyon va itoat” asarida jamiyatning qahramon ruhiyatiga bevosita va bilvosita taʼsiri ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ulug‘bek Hamdamning “Isyon va itoat” asarida jamiyatning qahramon ruhiyatiga bevosita va bilvosita taʼsirlari, natijada yuzaga kelgan oqibatlar  haqida so‘z boradi. Butun asar davomida reallik va qisman sirli g‘aroyibot orasida kechgan voqea-hodisalar, bahs-munozaralar ifodasi, talqini oxir-oqibat inson himmatining ustuvorligi bilan yakunlanganligi guvohi bo‘lamiz.