BURG‘ULASHNING YANGI USULLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Burg‘ulash stanoklarining asosiy ko‘rsatgichlari – burg‘ulanayotgan skvajinaning diametri, chuqurligi va qiyalik burchagi hisoblanadi.Burg‘ulash stanoklari turini standart skvajina diametrlari belgilab beradi. Konchilik ishlab chiqarishida standart 100, 125, 160, 200, 250, 320 va 400 mm diametrli skvajinalardan foydalaniladi. Ushbu diametrdagi skvajinalarni burg‘ulash uchun GOST bo‘yicha quyidagi stanoklar ishlab chiqarilgan.