ЗАМОНАВИЙ ЎЗБЕКИСТОН ТАРИХИДА УЙ-ЖОЙЛАР ФОНДИНИ БОШҚАРИШ АМАЛИЁТИ ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ушбу мақолада мустаҳкам 1991 йилдан бугунги қадар мамлакатимизда уй-жой фондини бошқариш тизимини ташкил этиш ҳақида сўз боради. Ўзбекистонда уй-жой фондини бошқариш тарихи Собиқ иттифоқ давридан бошланган деб айтиш мумкин. Таъкидлаш лозимки, кўп хонадонли уй-жой фондининг техник ҳолатини ва ундан фойдаланишни тубдан яхшилаш, аҳолининг ривожланган инфратузилмага эга бўлган кўп хонадонли уй-жой фондида яшаши учун ҳар жиҳатдан қулай шароит яратиш, кўп хонадонли уй-жой фондини бошқариш ва ундан фойдаланишда жойлардаги ижро ҳокимияти органлари ва хусусий уй-жой мулкдорлари ширкатларининг ўзаро ҳамкорликда ишлашини таъминлаш борасида кенг қамровли ишлар амалга оширилди. Мақолада айнан юқоридаги масалалар юзасидан қиёсий таҳлиллар, умумий хулосалар қилинган.