Geologiya-qidiruv ishlarida quduqlarni burg‘ilash usullari va zamonaviy burg‘ilash mashinalari, tog‘ jinslarini еmiruvchi asboblarni tanlash. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Burg‘ilash, burg‘ilash qudug‘i, tog‘ jinslar, tog‘ jinslarini еmiruvchi asbob, burg‘ilash usullari, mexanik burg‘ilash, zarbali burg‘ilash, tebranma burg‘ilash.Hozirgi kunda geologiya-qidiruv ishlari xalq xo‘jaligida muhum tarmoqlardan biri bo‘lib kelmoqda. Keng ma’noda aytganda geologiya-qidiruv ishlari sanoatni rivojlantiruvchi sohalardan biri hisioblanadi.Geologiya-qidiruv ishlarining geologiya sohasida eng ko‘p va aniqlik darajasi bo‘yicha еtarli ma’lumotlarni beradigan asosiy tarmoqlardan biri bu quduqlani burg‘ilash yo‘nalishidir.