ADABIYOTDA OBRAZ RUHIYATINING VOQEALAR RIVOJIDAGI AHAMIYATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada globallashuv, global muammolar, ularning adabiyotda aks etishi masalalari yoritilgan. Global muammo sifatida ko‘rilgan ruhiy xurujlarning o‘zbek adabiyotida, nasrida aks etishi qiyosiy-tahliliy o‘rganilgan. Maqolada “Tushda kechgan umrlar” va “Ufq” romanlari qahramonlari tahlil etilib, psixologik xususiyatlari o‘rganilgan.