ИЧКИ ИШЛАР ОРГАНЛАРИДА БОШҚАРУВ СОҲАСИДА КАСБИЙ СТРЕСС МАСАЛАСИ ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Global Firepower Index’нинг янгиланган рейтингида Ўзбекистон қуролли кучлари Марказий Осиёда биринчи, МДҲ давлатлари орасида бешинчи ва дунёнинг 145 мамлакати орасида 62-ўринни эгаллади. Мамлакатнинг армияси рейтинги таҳлил қилинар экан, бунда мутахассислар имкониятларимизни олтмишдан ортиқ параметрлар бўйича баҳолаган. Уларнинг асосийлари қаторида мудофаага маблағ сарфланиши даражаси, техник таъминот, армия сони, давлатнинг географик хусусиятлари, ишлаб чиқариш ва баъзи ресурсларнинг истеъмоли, логистик имкониятлар каби мезонлар билан бирга бошқарув соҳаси ҳисобга олинган. Мазкур мақолада ички ишлар органларида раҳбарлар фаолиятида касбий стресс ва касбий чарчаш масаласи ёритилган.