GULKARAMNING INSON SOG‘LIGI UCHUN FOYDALI XUSUSIYATLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Maqolada gulkaramning vatani, qanday taomlarda iste’mol qilinishi, kaloriyasi,  tarkibi, vitaminlari, inson tanasiga ta’siri, erkaklar, ayollar va bolalarda foydali tomonlari,  Gulkaram haqida  faktlar, energetik meva va sabzavotlar” roʻyxatida o’rni,  bir qancha kasalliklarning oldini oluvchi sabzavot ekanligi haqida ma’lumot beriladi.