ЎЗБЕКИСТОН ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИ ХАРАЖАТЛАРИНИ МОЛИЯЛАШТИРИШДА “ХАРАЖАТЛАР ХАСТАЛИГИ” ОМИЛИ ТАЪСИРИНИ БАҲОЛАШ ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ушбу тадқиқот ишида Ўзбекистондаги давлат олий таълим муассасалари харажатларини молиялаштиришда ҳисобга олиниши керак бўлган асосий омилларни аниқлаш ва ушбу омиллардан ташқи омилларнинг ўрнини баҳолаш борасида фикрлар келтирилган. Ташқи омиллар мажмуини ифодаловчи “харажатлар хасталиги” омилини туркумлаш, истиқболлаш ва уларнинг таъсирини баҳолашга тегишли кўрсаткичларни таҳлил қилиш мақсад қилинган. Омилларни ҳисобга олинишига тегишли илмий-назарий қарашлар ва концептуал ёндашувлар ёритиб берилган. Олинган натижалар асосида асосий хулосалар олинган ва улар бўйича тегишли таклифлар шакллантирилган.