ЎСМИРЛИК ДАВРИДА ЎҚУВ МОТИВАЦИЯСИ ВА ЭМОЦИОНАЛ МУНОСАБАТЛАР ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ҳозирги вақтда замонавий жамиятда сезиларли ўзгаришлар рўй бермоқда Нано-технологиянинг ривожланиши билан илм-фан ва технология, шубҳасиз, сезиларли даражада олдинга қадам ташлади. Ўз навбатида, технологик тараққиёт билан инсоннинг ўзи ҳам ўзгаради.Жамиятдаги сиёсий, иқтисодий ва ижтимоий ўзгаришлар, айниқса, ёш ўсмир шахсининг шаклланишига таъсир қилади. Бир томондан, технологик тараққиёт ёш ўсмирларнинг интеллектуал ривожланишини рағбатлантирса, иккинчи томондан, у шахснинг барча соҳаларининг ривожланишига таъсир қилади.