FRAZEOLOGIYANI O‘QITISHDA NAZARIYA VA AMALIYOTNING BOG`LIQLIGI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqolada ingliz tilida mavjud frazeologik birliklarning nazariy hamda amaliy jihatdan foydalanish tartibi ko‘rsatib o`tilgan. Bundan tashqari, frazeologiyada o'qitishning yorqin usullari ham birgalikda taqdim etilgan bo'lib, ular o'z navbatida pedagoglar va tinglovchilarning frazeologiyani tushunish mahoratini oshirish bo'yicha zarur ma'lumotlarni o'z ichiga oladi. Frazeologik birlikning ma'nosini tushunish masalasi bizning dunyo haqidagi bilimimizni diaxronik tarzda oshirish qobiliyati bilan bog'liq. Shuning uchun, bu mavzuni hayotiy misollar yordamida qo‘llanilgan frazeologik birliklarning turli ko‘rinishlari orqali batafsil yoritib borish o`quvchilar uchun nihoyatda foydali va dolzarb. Mualliflar frazeologik tadqiqotlarning ahamiyatini doim ta’kidlaydilar, chunki u til va jamiyat o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni ko‘rsatadi.