KORRUPSIYA TARAQQIYOTGA TAHDID ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ko'pincha metaforadan foydalanish haqiqatni yaxshiroq tushunishga yordam beradi. Shunday qilib, huquqiy voqelikni real hayot bilan solishtirish mumkin. Huquq normalari bor, bu qoidalarning huquqiy munosabatlar, huquqni qo'llash va umuman amalga oshirish shaklida amalga oshirilishi mavjud. Bularning barchasi insonning huquqiy ongi orqali "hazm qilinadi". Bu mexanizm tirik er, tirik o'rmon, tirik odam va boshqalarga o'xshash tirik organizmdir