СУВ ОМБОРИ ТЎҒОНИНИНГ ГОРИЗОНТАЛ СИЛЖИШИ ВА ВЕРТИКАЛ ЧЎКИШИ (ДЕФОРМАЦИЯСИ)НИ ЎЛЧАШДА БАЖАРИЛАДИГАН ГЕОДЕЗИК ИШЛАР ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Мазкур мақолада сув омбори тўғонининг горизонтал силжиши ва вертикал чўкиши (деформацияси)ни ўлчашда бажариладиган геодезик ишлар борасида таҳлилий натижалар баён этилган. Шу билан бирга гидротехник иншоотларини вертикал чўкиши ва горизонтал силжиши пойдеворга ва иншоотнинг ўзига табиий ва техноген омиллар таъсири юзага келиш сабаблари, ўлчаш муддатлари, геодезик ўлсаш усуллари, ўлчаш цикллари, чўкиш ва силжиш аниқлигининг ўрта квадратик хатоси каби масалалар ёритилган.