Qasddan badanga og`ir shikast yetkazish obyektiv tomonlari o`ziga xos xususiyatlari ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu tezisda badanga og`ir shikast yetkazish obyektiv tomonlari o`ziga xos xususiyatlari, yetkazilgan zararning tabiati va tananing xususiyatlari to`g`risida «Badanga yetkazilgan shikastning ogʻirlik darajasini aniqlash qoidalari» asosida o`rganilib, uning jinoiy-huquqiy asoslari tahlil qilinib kvalifikatsiyalashga ta`sir qiluvchi omillarga baho berildi.