Yо`l trаnsроrt hоdisаlаrini tеrgоv qilishdа tеrgоv hаrаkаtlаri samaradorligini oshirishning nazariy-amaliy yechimlari ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqolada yo`l-transport hodisalari sodir etilgandan keyin tergovchi tomonidan qanday harakatlar amalga oshirilishi, bu harakatlar natijasida tergovchining jinoyatni to‘la, har tomonlama va xolisona olib borishiga zamin yaratishi, dastlabki tergov harakatlari barcha holatlarda ko`rib chiqilayotgan ishlar bo`yicha nimalarga ahamiyat berilishi zarurligi haqida afroflicha so`z borib tahlil qilindi.