MURRAKAB HAYTOIY VAZIYATLARDAGI KOPING XULQ-ATVORNING O’ZIGA XOS JIXATLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Oliy  o‘quv yurtlaridagi ta’lim-tarbiya jarayonini samarali amalga oshirish uchun talabalar bilan o‘qituvchilar o‘rtasida bilim va tajribalarni uzluksiz yetkazish, talabalarning hayotiy muammolarini hal qilishda koping strategiyalardan foydalanish muammosi asosiy omil sifatida etirof etilmoqda.