OMMAVIY AXBOROT VOSITALARIDA HUDUDNING IJOBIY IMIDJINI SHAKLLANTIRISH ISHLARINI TASHKIL QILISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ommaviy axborot vositalarida hududning ijobiy imidjini shakllantirish ishlari tashkil qilish, ma’lumotlarni to‘plash, tahlil qilish va ularga asosan qaror qabul qilish bilan bog‘liqdir. Bu sohada faoliyat ko‘rsatuvchi ommaviy axborot vositalarining hududning rivojlanishi, madaniy, siyosiy va iqtisodiy tarixi haqida ma’lumotlarni tarqatish va jamiyatni ma’lum etkazib berish uchun muhim vazifalarni bajaradi. Maqsadli matnlar, infografika, videolar va boshqa multimediya vositalari orqali hududdagi ijobiy imidjni shakllantirish ishlari tashkil etiladi.Turli ommaviy axborot vositalari, masalan, televideniye, internet saytlari, ijtimoiy tarmoqlar va boshqa xabarlar tarmoqlarida hududning ijobiy imidjini shakllantirish mumkin. Bu bilan birga, hududning turli sohalarda yaratilayotgan yangiliklari va faoliyatlarini ko‘rsatish orqali uning ijobiy imidji oshiriladi.