“O‘ZBEK XALQ DOSTONIDA OT OBRAZINING AKSI (“GO’ROG’LI” DOSTONI MISOLIDA) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqolada “Go‘ro‘g‘li” dostoniga alohida e’tibor qaratilib, o‘zbek xalq og‘zaki ijodida otlarning madaniy, ramziy va tarixiy ahamiyati haqida so‘z boradi. Otlar asrlar davomida o‘zbek madaniyatining markaziy elementi bo‘lib, kuch, erkinlik va chidamlilik kabi qadriyatlarni ifodalaydi. Maqolada “G‘o‘ro‘g‘li”ni o‘rganish va undagi otlar tasviri orqali o‘zbek xalqi va bu ulug‘vor hayvonlar o‘rtasidagi chuqur madaniy aloqalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, otlarning ramziy ma’nosi, o‘zbek jamiyatidagi o‘rni va bu olijanob mavjudotlar orqali yetkaziladigan axloqiy saboqlarga chuqurroq kirib boradi. Maqolada ot timsolining hozirgi oʻzbek jamiyati, adabiyoti, sanʼatida kengroq taʼsiri va madaniyatlararo ahamiyati haqida soʻz yuritiladi, ot timsolida chuqur ildiz otgan meros yoritiladi.