BOLALARDA O’TKIR ICHAK INFEKSIYALARI. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
O’tkir ichak infektsiyalari bolalarda yuqumli patologiyalar tarkibida etakchi o’rinlardan birini egallaydi. Yuqumli diareya, aralash infektsiyalarning yuqori chastotasi, tez-tez salbiy oqibatlarga olib keladigan va silliq bo’lmagan kursni keltirib chiqaradigan turli xil etiologik omillar (bakteriyalar, viruslar va protozoi) zamonaviy talablarga muvofiq terapevtik yondashuvlarni optimallashtirish yo’llarini izlash zarurligini asoslaydi.Ushbu maqolada bolalarda o’tkir ichak infeksiyalari haqida ma’lumot berilgan.