Рақамли иқтисодиёт шароитида ўқувчиларни замонавий касбларга йўналтириш истиқболлари ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Бугунги кунда мамлакатимизда  замонавий технологияларга асосланган рақамли иқтисодиётнинг жадал ривожланиши ахборот-коммуникация технологиялари соҳасида юқори малакали дастурчи ва мутахассисларни тайёрлаш тизимини такомиллаштириш долзарб муаммо сифатида қаралмоқда. Республикамизда умумтаълим мактаблари ўқувчиларини ахборот-коммуникация технологиялари соҳасига бўлган қизиқишини янада ошириш, ўқувчиларда  замонавий рақамли технологиялар, дастурлаш асослари, электрон тижорат йўналишларини ўргатиш учун қулай шарт-шароит яратиш мақсадида  Ўзбекистон Республикаси Вазирлар Маҳкамасининг 2021 йил 31 августдаги      “IТ-технологиялар ва компьютер дастурлаш соҳасида ёш мутахассисларни рағбатлантириш бўйича  қўшимча чора-тадбирлар тўғрисида”ги 556-сон қарорида  IТ-технологиялар ва компьютер дастурлаш соҳасида  ёш мутахассисларни тайёрлаш, шунингдек, уларни кейинчалик ишга жойлаштиришда кўмаклашиш, илғор IТ-компаниялар билан ҳамкорлик ўрнатиш назарда тутилган.Ушбу белгиланган  вазифаларни амалга оширишда қуйидаги дидактик жараёнларни амалга ошириш мақсадга мувофиқдир.