Qishloq xo‘jalik mollarini asosiy gelmentoz kasalliklari ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Yangi O‘zbekiston davlatimiz aholisining sog‘lom ovqatlanish konsepsiyasi va oziq-ovqat mahsulotlarining xavfsizligini ta’minlash hamda ularni xalqaro standartlarga muvofiqlashtirish respublika veterinariya xizmatining asosiy vazifalaridan biri hisoblanadi. Ayniqsa, aholini sifatli go‘sht, sut, tuxum mahsulotlari bilan ta’minlash Davlat siyosati darajasidagi muhim vazifa bo‘lib, ushbu vazifalar ijrosi davlatimiz va hukumatimizning doimiy e’tiboridadir. Ammo bir qator yuqumli va invazion kasalliklar ayniqsa, chorva mollarining gelmintoz kasalliklari ushbu vazifalarni bajarishda jiddiy to‘siq hisoblanadi. Xususan, chorva mollarining fassiolyoz va exinokokkoz kasalliklari muhim epizootologik va epidimiologik axamiyatga ega bo‘lib, ushbu kasalliklarga chalingan hayvonlarda “infeksiya davvozasi” yuzaga kelishi, chorva mollarining mahsuldorlik ko‘rsatgichlari keskin pasayishi hisobiga katta iqtisodiy zarar yuzaga keladi.