JAHON ADABIYOTI NAMOYONDASI JEYMS JOYS HIKOYALARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
maqolada Ingliz adabiyotida modernizm va modernistik hikoyalar haqida, jahon adabiyoti namoyondasi Jeyms Joys hikoyalari haqida umumiy ma’lumotlar keltirilgan. Shu bilan birga hikoyalarning badiiy talqini haqida ham fikrlar yuritilgan. Bundan tashqari XX asr boshlarida g‘arb modern adabiyotiga taalluqli umumiy an’analar borasida ham bir qancha qarashlar mavjud.