Dunyoda gul ishlab chiqarish va unig bozorini shakllanish tarixi hamda rivojlanish tendensiyalari ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Maqolada gulchilikning rivojlanishi tarixi, Isroil, Gollandiya va Amerika Qo‘shma Shtatlarida gul yetishtirishda ahamiyatga molik jihatlari o‘rganilgan. Shuningdek, dunyoda gul bozorining rivojlanish tendensiyalari keltirilgan hamda mamlatimizda gulchilikni rivojlantirishning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati bo‘yicha fikr-mulohazalar bayon etilgan.