BO'LAJAK O'QITUVCHILARDA IJODKORLIK KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH USULLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Bu tadqiqot ishi, bo'lajak o'qituvchilarda ijodkorlik kompetensiyalarini shakllantirish usullarini o'rganish va ilmiy tadqiq qilish maqsadida olib borilgan. O'qituvchilar ijodiy fikrlarni va yaratuvchanlikni o'rgatishning muhim vazifasini o'z ichiga oladi. Ushbu maqolada, ijodkorlikning ahamiyatini, uning o'qitish jarayonida o'zgartiruvchi roli, va bo'lajak o'qituvchilarda bu kompetensiyalarni shakllantirishda samarali usullar tahlil qilindi. Ushbu ilmiy maqola, o'qitish institutlarining bo'lajak o'qituvchilarni ijodkorlikka yo'naltirish va ularni tayyorlash jarayonini tashkil qilishda amaliy ahamaiyatga ega.