Jismoniy shaxslarning huquq va muomala layoqati. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Har bir insonning ba yuridik shaxslarning o‘z huquq va erkinlarini va burchlari mavjud bo‘lib, buning asosi nima degan savollar ko‘plab uchrashi mumkin, jamiyatimizda fuqarolarning huquqiy ong va madaniyati oshirish uchun turli xil ishlar amalga oshirilmoqda, jumladan, targ‘ibot ishlari, sayyor qabullar va o‘quv- seminarlar tashkil qilinadi.Fuqarolarning huquq va burchlarini bilishlari va shuning asosida kundalik ijtimoiy munosabatlarga kirishishlari juda muhim, fuqarolik huquqida huquq va muomala layoqati juda muhim bo‘lib, bu huquqiy ong va madaniyat bilan ko‘p hollatda bog‘liq bo‘ladi.