TURON XALQLARI HARBIY SAN’ATINING TARIXIY ASOSLARI VA JANGOVAR TAKTIKA TARAQQIYOTI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada Turon xalqlari harbiy san’atining tarixiy asoslari, jangovar taktika taraqqiyoti, qo‘shin tuzilishi, qurol-yarog‘lar evolyutsiyasi va sarkardalik mahorati masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda qadimgi davrlardan o‘rta asrlargacha bo‘lgan jarayonda Turon hududida harbiy ishning shakllanishi, otliq qo‘shinlar, kamonchilik, mudofaa inshootlari, tezkor hujum, chekinib qayta zarba berish, qanotlardan aylanib o‘tish, razvedka va harbiy intizom kabi taktik usullar yoritiladi. Maqolada ajdodlarimizning harbiy merosi faqat jangovar tajriba sifatida emas, balki davlat xavfsizligi, siyosiy mustaqillik, harbiy boshqaruv va vatanparvarlik tarbiyasi bilan bog‘liq tarixiy hodisa sifatida baholanadi.