ЎРТА ОСИЁ МУТАФАККИРЛАРИНИНГ ИЖОДИДА ФАНДАГИ ФАНЛАРАРО ЁНДАШУВНИНГ ЭВОЛЮЦИЯСИ ВА УНГА ТАЪСИР ЭТГАН ОМИЛЛАР ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Мақолада муаллиф ўрта асрларда ижод этган буюк алломаларимиз Фаробий, Ал-Хоразмий ва бошқалар ижодида билимлар интеграцияси ривожлантирилган деган фикрни илгари суради. Алломалар ижодидаги мазкур жараён математиканинг мусиқа, санъат, архитектура билан интеграцияси мисолида очиб берилади