MARKAZIY OSIYO DAVLATLARINING MINTAQADAGI GEOSIYOSIY OʻRNI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyo mintaqasida mintaqaviy hamkorlikning shakllanishi va rivojlanish jarayonlari tahlil qilinadi. Mintaqa davlatlari — Oʻzbekiston, Qozogʻiston, Qirgʻiziston, Tojikiston va Turkmaniston o‘rtasidagi siyosiy, iqtisodiy va madaniy aloqalarning rivojlanishi yoritib beriladi. Maqolada mintaqaviy hamkorlikning asosiy yo‘nalishlari — savdo-iqtisodiy aloqalar, transport tizimi, xavfsizlik hamda integratsiya jarayonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, mintaqaviy hamkorlikning Markaziy Osiyo davlatlari barqaror rivojlanishidagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi