TIRIK TIZIM MANIFESTI: AVTONOM TIZIMLAR DAVRIDA ETIKA, LOGISTIKA VA XATO QILISH HUQUQI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Biz shunday bir dunyo ostonasidan xatlab o‘tdikki, unda murakkablik darajasi inson miyasining qabul qilish imkoniyatlaridan ancha yuqorilab ketdi. Bugun algoritmlar shunchaki asbob-uskuna emas, balki biz nafas olayotgan muhitga aylandi. Ilgari "kuch — bilimda" deyilgan bo‘lsa, endi kuch — tizimli yashovchanlikdadir.