Ko‘zning yuqumli kasalliklari va ularning oldini olish chora tadbirlari davolash usullari ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada ko‘zning o‘ta yuqumli kasalliklari haqida malumot berilgan. Maqola yozilishidan maqsad ko‘zning yuqumli kasalliklar haqida insonlarga malimot berish va bu  kasallik oldini olish chora tadbirlarini kuchaytrish insonlarga sog’lom turmish tarzini targ’ib qilishdir. Maqolada ko‘z yuqumli kasalliklari O‘tkir kon’yunktivitlar, Difteriya kon’yunktiviti, Adenovirusli kon’yunktivit, yuqush yo‘llari va ularning profilaktika chora tadbirlari va davolanishi haqida malumotlar berilgan.