O‘ZBEKISTONDA ICHKI TURIZMNI TABIIY LANDSHAFTLAR ASOSIDA RIVOJLANTIRISHNING BARQAROR IQTISODIY, IJTIMOIY VA EKOLOGIK TA’SIRI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada Oʻzbekistonda ichki turizmni tabiiy hududlar asosida rivojlantirishning iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida tog‘, o‘rmon va cho‘l hududlarining turistik salohiyati o‘rganilib, ichki turizmning hududiy rivojlanish, aholi bandligi, xizmat ko‘rsatish sohasi va mehmonxona biznesiga ta’siri yoritildi. Shuningdek, maqolada ekoturizmning barqaror rivojlanishdagi o‘rni, tabiiy resurslarni asrab-avaylashning turizm bilan uzviy bog‘liqligi hamda yangi turistik maskanlarni shakllantirish istiqbollari ko‘rib chiqildi. Tadqiqot natijalari ichki turizmni rivojlantirish mamlakat iqtisodiyoti va ekologik muvozanatni saqlashning muhim omillaridan biri ekanligini ko‘rsatadi.