QANDLI DIABET KASALLIGIDA BITMAYDIGAN YARALAR VA GANGRENANI OLDINI OLISHDA “HELP DIABETIC” SURTMASINING AHAMIYATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada qandli diabet kasalligida uchraydigan bitmaydigan yaralar va gangrena rivojlanishining asosiy sabablari tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu asoratlarning oldini olish maqsadida muallif tomonidan ishlab chiqilgan “Help Diabetic” surtmasining tarkibi, ta’sir mexanizmi va amaliy samaradorligi yoritilgan. Tadqiqotda surtmaning yallig‘lanishga qarshi, antiseptik va regenerativ xususiyatlari ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan.